Scorţişoara, beneficii şi savoare

Scorţişoara, beneficii şi savoare

4

Aromată şi delicioasă, scorţişoara nu numai că dă savoare preparatelor culinare, dar este şi un remediu eficient pentru durerile de burtă şi de spate, acţionând ca un analgezic perfect. Mai mult decât atât, medicii recomandă consumul de scorţişoară şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. În medicina chineză, scorţişoara este folosită ca remediu împotriva răcelii şi gripei, iar populaţia europeană a început să împrumute aceste obiceiuri.

Studiile medicale au revelat că scorţişoara se poate utiliza pentru prevenirea sau combaterea: gripei, bronşitei, a răcelilor, indigestiei, scade colesterolul rău şi trigliceridele, combate radicalii liberi, fiind un puternic antioxidant şi este un foarte bun stimulent al creierului.

Una dintre cele mai comentate şi răspândite proprietăţi ale scorţişoarei din ultimii ani este potenţialul său pentru slăbire. Se pare că acest efect este consecinţa controlului pe care îl exercită asupra nivelelor de zahăr din sânge pe care le ajută să se menţină ca nivele de insulină stabile. Toate acestea ajută la evitarea unui surplus de glucoză care se acumulează sub formă de grăsimi. Se ştie de asemenea că scorţişoara creşte temperatura corporală, iar acest efect poate avea ca şi consecinţă imediată accelerarea metabolismului şi implicit, arderea a mai multor calorii decât în mod obişnuit.

Pentru uzul curativ al scorţişoarei există suplimente sub formă de capsule sau comprimate, însă scorţişoara se poate folosi şi sub formă de infuzie. Cu ajutorul infuziei sau ceaiului de scorţişoară, putem preveni sau combate durerile menţionate, într-un mod inofensiv, spun specialiştii. Iată cum se prepară infuzia de scorţişoară: o linguriţă de scorţişoară pulbere sau 2 batoane de scorţişoară, o cană de apă minerală sau filtrată, ştevie sau miere (opţional).

Puneţi la încălzit apa şi, înainte ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere, adăugaţi scorţişoara, acoperiţi şi lăsaţi să se infuzeze timp de 4 minute. Dacă optaţi pentru batoanele de scorţişoară, lăsaţi să fiarbă câteva minute, apoi acoperiţi şi lăsaţi la infuzat maximum 4 minute. Dacă doriţi să adăugaţi îndulcitor, puteţi opta pentru ştevie sau pentru miere, care sunt îndulcitori naturali, însă aceasta din urmă adăugaţi-o doar când ceaiul nu mai este fierbinte, pentru a nu-şi pierde proprietăţile benefice. Se pot consuma 3 ceşti din această infuzie de-a lungul zilei.

Citeste mai mult: adev.ro/nt3k11

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*