Ceaiul de ghimbir, sursă de vitamine

Ceaiul de ghimbir, sursă de vitamine

ghimbir

Această băutură grozav de sănătoasă este recomandată pentru tulburările digestive şi întărirea sistemului imunitar. Ceaiul de ghimbir este foarte eficient împotriva unor tipuri de cancer, reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice, întărește imunitatea organismului și scade nivelul colesterolului rău.

Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea și a fost utilizat ca plantă medicinală încă din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice şi pentru a trata semnele de răceală şi gripă. Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăţile sale digestive şi o eficienţă surprinzător de bună a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon şi a celui ovarian.

Deși ghimbirul poate fi consumat și sub forma condimentelor, pentru a conferi mâncărurilor, sucurilor proaspete sau prăjiturilor o aromă unică, pentru a putea profita de deplin de proprietățile binefăcătoare ale plantei, trebuie să apelăm la varianta infuziei. O cană cu ceai de ghimbir pe zi contribuie la combaterea problemelor respiratorii și la diminuarea stresului , are un puternic efect antiinflamator şi întăreşte imunitatea organismului.

Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Acestea îi dau gustul şi aroma specifică şi favorizează mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.

http://goo.gl/GNBaWg

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*