Salată de sfeclă roșie

Salată de sfeclă roșie

salataCând aud de salată de sfeclă roșie, majoritatea oamenilor se gândesc la bucăți mari de sfeclă stropită cu oțet, un preparat care nu îi încântă prea tare. Însă atunci când sfecla roșie este gătită, fie fiartă sau coaptă, are un gust dulceag și aromat. Amintiți-vă să purtați un șorț atunci când tocați sfeclă roșie și să spălați bine tocătorul și mâinile, dacă nu vreți să lăsați amprente roșii prin toată casa!

Ingrediente pentru salată: 200 grame de frunze de spanac, 500 grame de sfeclă roșie, 300 grame de brânză telemea, 1 legătură de ceapă verde, 2 ardei roșii.

Pentru dressing: 5 linguri de ulei de măsline, 5 linguri de zeamă proaspătă de lămâie, 1 lingură de muștar iute, sare şi piper, după gust. De dragul rafinamentului gustativ, se poate adăuga şi o lingură de miere.

Mod de preparare: Preferabil este să alegeți sfecle de mărime mijlocie, deoarece sunt mai gustoase. Acestea se fierb întregi, circa 40 de minute sau până când se înmoaie. Se curăță de coajă și se taie cubulețe mici. Frunzele de spanac se spală bine și se scurg de apă cu ajutorul unei strecurători. Într-un bol, se pun frunzele de spanac, urmate de cubulețele de sfeclă roșie. Peste, se adaugă brânza, fie mărunțită, fie cubuleţe, ceapa verde tăiată rondele şi ardeii roșii curățaţi de semințe și tăiaţi mărunt.

Pentru a face dressingul de salată, se pun uleiul, mierea, sucul de lămâie și muștarul într-un borcan de sticlă cu capac. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se agită bine.

Când doriți să serviți salata, se toarnă sosul peste salată și se amestecă ușor pentru a se combina ingredientele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*