Despre bătutul apei în piuă…

Despre bătutul apei în piuă…

dezvoltare-personalaÎn ultima vreme sunt tot mai des agresată, din toate părțile, de feluriți așa ziși experți în dezvoltare personală. Știți la ce mă refer, acei indivizi care le știu pe toate, care tricotează fraze lungi şi găunoase în preajma unor platitudini sapiențiale și care, la sfârșit, neapărat, se oferă să-ți dea, desigur pe gratis, nu știu ce broșură minune care conține de data asta toată înțelepciunea lor nerepetabilă.
Te învață cum să reușești în orice, cum să faci bani din blog, cum să scrii, să gândești, să iubești, cum să te îmbogățești peste noapte, cum să fii fericit, să faci copii frumoși, cum să câștigi la loto, cum să …orice. Ți se promite un fel de dry cooker al performanței proprii, o tigaie minune a propriului destin. Pentru asta, trebuie doar să-i asculţi şi să le citești cărţile. E atât de simplu. Orice cauți găsești la ei, ba de cele mai multe ori chiar și ce nu cauți, iar respectivii scriu probabil numai pe net-ul românesc cam tot atâtea ebook-uri câte exemplare de semnal primește Biblioteca Națională de la toți editorii într-un an. Bănuiesc că toată această producție de semidoctism, prezentată în seminarii, pe reţelele sociale şi în broşuri colorate, are adepţi pe măsură. Sincer însă, chiar nu-mi doresc să-i cunosc.
Vreţi să ştiţi cum să bateţi apa în piuă? Participaţi la un curs de dezvoltare personală cu tema: Zece motive pentru a bate eficient apa în piuă. Şi, dacă aveţi un IQ peste 80, umor şi multă răbdare, s-a putea să nu vă pară chiar rău pentru timpul pierdut (şi bani, în unele cazuri). Veţi afla fără întârziere că, în lunga sa carieră profesională, treinerul orator a ajuns la concluzia că, indiferent dacă vorbim de cocioabe sau palate, întotdeauna există persoane care bat apa în piuă! Evident, din punct de vedere motivaţional, filosofic şi metafizic, bătutul apei e la fel de inutil ca multe alte lucruri iraţionale, dar ca gest, presupune…. Şi dă-i şi toarnă cu bla, bla, bla.
Parodia este poate exagerată, dar vă asigur că nu depăşeşte prea mult realitatea. Dacă vreţi totuşi să aflaţi cum se bate apa în piuă, deschideţi televizorul, căutaţi un canal pe care tocmai se serveşte un talk-show şi vă lămuriţi singuri… Pentru propria dumneavoastă dezvoltare. Strict personală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*