„Degustare de vin în concurs”, la Rotary Dej

„Degustare de vin în concurs”, la Rotary Dej

popaLa sfârşitul săptămânii trecute, rotarienii dejeni au avut ocazia „să citească”, împreună cu invitaţii lor, câteva sortimente din vinurile Cramei „La Salina” din Turda. Evenimentul organizat de Rotary Club Dej, cu sprijinul unor sponsori generoşi, s-a desfăşurat sub forma unei „Degustări de vin în concurs”, sub directa îndrumare a specialistului oenolog dr.ing. Dorin Popa, preşedintele asociaţiei Millésime şi prim-vicepreședintele Asociaţiei degustătorilor autorizaţi din România.
osan_800x735După momentul de deschidere oficiat de preşedintele RC Dej, Virgil Oşan şi alegerea unui juriu din rândul celor prezenţi la degustare, a fost rândul lui Ovidiu Maxim, managerului general al Cramei „La Salina” să prezinte succint câteva date privind înfiinţarea şi devenirea firmei de pe Dealurile Durgăului, zonă cu tradiție seculară în viticultură, datând din perioada Imperiului Roman, de pe vremea când Turda se numea Potaissa. Fapt ce explică şi numele de ISSA, pe care îl poartă vinurile cramei, ca un omagiu adus tradițiilor viticole formate aici şi numelui de Potaissa.juriu_800x570
Concursul în sine, degustarea a şase vinuri din gama ISSA şi expunerea făcută de dr. ing. Dorin Popa au constituit o adevărată lecţie a tehnicilor de degustare, de „cultură şi civilizaţie a vinului”, în ultimă instanță. O lecţie bogată în informaţii şi copios asezonată cu istorisiri amuzante despre vin şi vinoteci celebre.

rotary1_800x600

Atmosfera destinsă de care au avut parte cei prezenţi vineri seara la Restaurantul „Dacia” a fost fericit completată şi prin prezentarea volumului „Mâncăruri gustoase din Transilvania” de Kira Karolina & Gherendaş Lajos, cu o prefaţă semnată de senior editor dr. Radu Vida. rotary3_800x643
În fine, dacă „un pahar gol este un pahar trist”, cu siguranţă paharele rotarienilor dejeni, umplute în atmosfera unei calde amiciţii, au fost departe de a fi triste.

rot._800x600

M. Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*