Primăria Dej realizează lucrări la târgul de animale

Primăria Dej realizează lucrări la târgul de animale

imaginetarg Primăria Municipiului Dej a demarat acţiunea de reamenajare a perimetrului în care se desfăşoară târgul săptămânal de animale. Astfel, până la finalizarea lucrărilor şi primirea autorizaţiei de la D.S.V.S.A. Cluj, zona Obor rămâne închisă, data redeschiderii urmând să fie anunţată ulterior.
Lucrările de reamenajare şi salubrizare a zonei Obor au devenit prioritare după ce, urmare a sesizărilor primite că târgul nu are autorizație sanitar-veterinară, în 13 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști ai D.S.V.S.A. Cluj, s-au deplasat la faţa locului. wtIMG_3928
Cu acest prilej a fost verificat modul de comercializare a bunurilor și animalelor, condițiile de deținere și transport ale animalelor, precum și respectarea regulilor sanitar – veterinare. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. 646x404
De asemenea, ca urmare a constatării că târgul de animale funcționează fără o autorizație emisă de către D.S.V.S.A Cluj, s-a dispus închiderea locației până la îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.
„Administraţia locală îşi doreşte ca lucrările să fie realizate într-un timp cât mai scurt, pentru buna funcţionare a târgului de animale”, a declarat primarul Costan Morar.
Ceea ce îşi doresc şi cei care vin la Obor, proprietari de animale sau simpli cumpărători, dat fiind că de ani de zile, întreaga zonă seamănă mai mult cu o rampă de gunoi decât cu cu un târg.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*