Asociaţia „Dunieres sans Frontieres” sprijină grădiniţele din zona Dej

Asociaţia „Dunieres sans Frontieres” sprijină grădiniţele din zona Dej

1_800x611

Asociaţia „Dunieres sans Frontieres” din Haute Loire, Franţa continuă sprijinul acordat unor grădiniţe din mediul rural, din vecinătatea municipiului Dej. Astfel, după grădiniţele din Guga şi Rugăşeşti (Valea Gugii), comuna Căşeiu, a venit rândul preşcolarilor din Cuzdrioara şi Mănăşturel să se bucure de darurile primite: cărţi de colorat, plastilină, blocuri de desen, acuarele, ascuţitoare, creioane colorate şi dulciuri.

4_800x600 3_800x600

Aşadar, miercuri, 21 octombrie, a fost o zi specială pentru copiii din grădiniţele amintite, primarul comunei Cuzdrioara, Casian Rus, împreună cu directorul Şcolii Gimnaziale, prof. Monica Pintea şi prof. Lucian Iosip, reprezentantul asociaţiei franceze la Dej, fiind prezenţi în sălile de clasă pentru a distribui consumabilele primite, ca o binevenită completare la materialul didactic utilizat de cei mici. Pregătiţi de educatoarele Alina Itu, Reghina Câmpean şi Irina Mărincean, cei 34 de preşcolari din Cuzdrioara şi cei 15 din Mănăşturel, i-au primit pe musafiri cu interes, iar darurile oferite, cu şi mai mult interes, mai ales că desenul şi pictura sunt pentru copii, printre cele mai plăcute activităţi!

6_800x600 2_800x600

Derulată în cadrul unui parteneriat existent între „Dunieres sans Frontieres”, Primărie şi Şcoala Gimnazială din Cuzdrioara, acţiunea francezilor se adresează, ca de fiecare dată, întregii comunităţi, chiar dacă primii şi cei mai fericiţi beneficiari se dovedesc a fi copiii. De altfel, din 1990, de când durează legăturile de prietenie cu Dejul, asociaţia condusă de Maurice Bancel, după ce a sprijinit cu medicamente şi aparatură medicală dotarea dispensarului şi cabinetului stomatologic din Căşeiu, şi-a îndreptat atenţia mai ales spre şcolile şi grădiniţele din zonă: Căşeiu, Chiuieşti, Jichişul de Jos şi Centrului de zi „Familia şi copilul” din Dej, contribuind la dotarea acestora cu mobilier, material didactic şi calculatoare.

5_800x600

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*