Păgubiţii Astra, mai au de aşteptat…

Păgubiţii Astra, mai au de aşteptat…

asf.sut3zljwdh_800x450Tribunalul Bucureşti a amânat astăzi, 9 noiembrie, pentru a treia oară luarea unei hotărâri în privinţa falimentului Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu. Dosarul Astra se află pe masa instanţei judecătoreşti de două luni, mai exact de pe 8 septembrie, data la care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înregistrat cererea de deschidere a procedurii de dizvolvare a asigurătorului.
Pronunţarea falimentului de către Tribunalul este imperios necesară pentru demararea plăţilor în contul dosarelor de daună ale Astra de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor. FGA a finalizat la începutul lunii octombrie preluarea unui număr de 57.000 de dosare de daună şi cereri de răscumpărare ale clienţilor Astra Asigurări.

ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Astra, unul dintre cei mai mari asigurători locali, la finalul lunii august după ce majorarea de capital cu suma de 425 de milioane de lei a eşuat.

În acest moment în România sunt peste 840.000 de polițe RCA valabile la Astra Asigurări. Centrele de constatare daune ale acestei firme s-au închis. Nu mai primesc dosare noi de daună. Dar asigurații pot primii banii accesând site-ul asf-fga.ro de unde pot downloada o cerere de deschidere dosar de daună. De asemenea dacă au nelămuriri pot suna la numărul de telefon TEL VERDE, gratuit, 0800 825 627.

http://goo.gl/68eKr0

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*