Olimpiadă de Cultură Generală pentru tineri

Olimpiadă de Cultură Generală pentru tineri

Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a anunţat, astăzi, joi, lansarea unui proiect menit „să readucă pasiunea pentru lectură şi cunoaştere în rândul tinerilor şi să-i recompenseze pe cei mereu curioşi să ştie cât mai multe despre lumea din jurul lor”.

1IMG_800x533

Proiectul CuGeT – Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni, derulat de AFA Cluj, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Vitrina Advertising,se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani şi se desfăşoară pe etape (clasă, şcoală, oraş) în perioada noiembrie 2015- aprilie 2016, fiind dotat cu premii atrăgătoare în valoare totală de peste 40.000 de lei.
Tinerii vor fi împărţiţi în trei categorii de vârstă: clasele IX-X, XI-XII şi tineri de 18-25 de ani. La fiecare categorie de clase câştigătorii vor primii câte 5.000 de lei. Cei de pe locul II primesc 3.500 de lei, iar cei de pe locul III primesc câte 2.000 de lei. Tinerii trebuie să completeze teste grilă contra-cronometru, urmând ca în finală să se întreacă în faţa publicului, în cadrul unui spectacol televizat. Domeniile vizate sunt Artă (pictură, sculptură, arhitectură), Sport, Muzică şi dans, Teatru şi film, Literatură română şi universală, Ştiinţele exacte, Ştiinţele naturii, Geopolitică, Cluj-Napoca, Europa şi europenism, Cultură web.

Până în prezent sunt înscrise 22 de şcoli în competiţie. Elevii care doresc să participe la concurs, o pot face prin intermediul şcolii pe care o frecventează sau direct prin înscriere pe site-ul www.cuget.afacj.ro.

Concursul începe pe 18 noiembrie, cu proba pe clase pentru elevii din cele 22 de licee înscrise. Aceştia vor primi chestionare cu 25 de întrebări, iar cei ce răspund corect la minim 20 dintre ele, se califică la proba pe şcoală. Pentru tinerii care se înscriu direct pe site, termenul de înscriere este 10 decembrie, iar prima probă se va desfăşura în ianuarie 2016.

www.cuget.afacj.ro.

Foto: Dan Bodea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*