Recensământul vehiculelor se încheie în data de 14 noiembrie

Recensământul vehiculelor se încheie în data de 14 noiembrie

Recensamant trafic rutier RomaniaCea de a noua şi penultima etapă a recensământului vehiculelor şi autovehiculelor care circulă pe drumurile din judeţul Cluj, indiferent de ţara din care provin, a avut loc în 11 noiembrie.
Potrivit CNADNR, înregistrările de trafic s-au desfășurat conform calendarului stabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00.
Pe durata operaţiunii sunt monitorizate bicicletele şi motocicletele, autoturismele, microbuzele, autocamionetele şi autospecialele până la 3,5 tone, autocamioanele şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehiculele tip TIR, autobuzele, tractoarele, autocamioanele cu remorcă şi vehiculele cu tracţiune animală.
La nivelul judeţului Cluj, Regia Autonomă de Administrare a Domeniuluui Public şi Privat a Judeţului Cluj, administratorul drumurilor judeţene, a amplasat 80 de posturi de recenzare a circulaţiei rutiere prin metoda înregistrării manuale.
În întreaga ţară sunt sunt înregistrate în 3.350 de posturi de recenzare, dintre care 960 de posturi pe reţeaua de drumuri naţionale şi 2.390 de posturi pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale.
Recensământul rutier are ca scop determinarea cât mai exactă a intensităţii şi componenţei traficului, respectiv a numărului de participanţi şi a categoriilor de vehicule.
Datele finale vor constitui repere pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere, a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii, dar şi pentru urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului rutier.
Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia şi este făcută la recomandarea Uniunii Europeane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*