Loteria bonurilor – toate rezultatele extragerilor ar putea fi anulate

Loteria bonurilor – toate rezultatele extragerilor ar putea fi anulate

Rezultatele tuturor extragerilor Loteriei fiscale ar putea fi anulate, iar câștigătorii ar urma să returneze banii pe care i-au primit de la stat, din cauza unei erori procedurale.

Astfel, potrivit Ordinului ministrului Finantelor Publice 417, din aprilie 2015, prima cifra extrasă din urnă pentru determinarea sumei de pe bonul câștigător ar trebui să fie cifra unităților. Urmează cifra zecilor şi la final cea a sutelor.

Insă Economica.net informează că de fiecare dată s-a început în ordine inversă. Astfel, fără excepție, la toate extragerile de până acum pentru Loteria bonurilor fiscale, prima cifra extrasă a fost cea a sutelor, apoi a zecilor şi în final a unităților, fapt ce contravine procedurii aprobate de însuşi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a implementat măsura.

Reamintim că prima extragere, cea în care a fost considerat câștigător un bon din 7 februarie, de 6 lei, 18.215 persoane au revendicat premiul, iar fondul maxim de câștiguri de 1 milion de lei s-a împărțit tuturor şi fiecare a primit în jur de 50 de lei. Dar dacă s-ar fi respectat procedura legală, bonurile câștigătoare ar fi trebuit să fie cele cu valoarea de 600 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*