„Ziua ştafetei” la Şcoala Gimnazială Chiuieşti

„Ziua ştafetei” la Şcoala Gimnazială Chiuieşti

zs13

„Ziua Ştafetei – acum decid eu!” este un eveniment prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Organizată pentru prima dată în 2012, în București, de Fundaţia elveţiană „Terre des Homme”s, „Ziua ştafetei” a început să fie tot mai cunoscută şi apreciată în şcoli, anul trecut, peste 2500 de copii şi tineri „preluând” de la adulţi meseria visată şi devenind pentru o zi profesori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc.
6_800x581 Fundația „Terre des hommes – Elveția”, activează ca ambasador al drepturilor copiilor în peste 30 de țări ale lumii implementând proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru cei mai vulnerabili copii și militând activ pentru respectarea drepturilor fundamentale ale acestora.
Iniţiativa Fundaţiei ” Terre des hommes”, de a pune în valoare potenţialul extraordinar al copilului, dreptul său de a participa în societate şi de a-şi exprima opiniile asupra tuturor situaţiilor care îi afectează direct viaţa , a produs un puternic ecou şi la Şcoala Gimnazială Chiuieşti.

2_800x529 1_800x529

5_600x800Astfel, marţi, 17 noiembrie, zece elevi din clasele a VIII -a au devenit bibliotecari pentru o zi, învăţând de la bibliotecara Claudia Frenţ, câte ceva despre tainele bibliotecomiei. Grupaţi pe ateliere de lucru, elevii au au înregistrat cărţi în baza de date, au întocmit procese-verbale de donaţie şi au introdus cărţi în registrul de evidenţă, consemnând totodată impresiile lor despre meseria de bibliotecar.

3_672x800La sfârşitul activităţii, elevii au primit diplome de participare şi felicitări pentru felul în care s-au achitat de sarcinile ce le-au revenit. Felicitări se cuvin de asemenea, conducerii şcolii (director, prof. Elena Mihaela Hango), cadrelor didactice care i-au îndrumat pe elevi, prof. Radu-Florin Giurgiu Radu- Florin, cordonator de proiecte şi programe educative, Bibliotecii Comunale din Chiuieşti şi, nu în ultimul rând, Centrului Turistic Chiuieşti unde li s-au înmânat copiilor diplomele.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*