Ardei umpluţi vegetarieni (de post)

Ardei umpluţi vegetarieni (de post)

Ingrediente:

3-4 ardei grași mari, 150 g ciuperci, 1 vânătă nu prea mare, 1 dovlecel, 100 g orez, 2 roșii mari
câteva fire pătrunjel, mărar (după gust), bulion (cam 150 ml), 8-9 linguri ulei de măsline, sare, piper.

ardei+umpluti

Preparare:

Se taie ardeii în două şi se curăță de cotoare și semințe, după care se așează într-o tavă.
Se taie mărunt ciupercile, pulpa de la vânătă și cea de la dovlecel. Se toacă pătrunjelul şi se dau pe răzătoare roșiile (sau în mixer). Se amestecă toate legumele tocate, orezul, pătrunjelul cu 4 linguri ulei şi se condimentează cu sare, piper şi puțin mărar. Se adaugă şi 3 linguri bulion, apoi se umplu ardeii cu acest amestec. Turnăm încă 4-5 linguri ulei în tavă, plus 1 cană de apă şi 150 ml bulion. Acoperim tava cu folie de aluminiu, având grijă să fie etanş inchisă.
Se dau la cuptor, la 200 C, pentru 1 oră. Se servesc stropiți cu sosul din tavă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*