Trei în unu: am citit, am văzut, am gustat!

Trei în unu: am citit, am văzut, am gustat!

Am citit:

hyperliteratura-nemira9Omul obsedat de cărți

Allison Hoover Bartlett
Editura: Nemira

Ani de-a rândul John Gilkey a furat o mulțime de cărți rare din librării şi anticariate. Nu din dorința de a obține un profit, ci dintr-o iubire obsesivă. Pe urmele lui a pornit un împătimit al cărții şi aşa a început jocul de-a șoarecele şi pisica – palpitant şi amuzant. Allison Hoover Bartlett ne oferă o incursiune în lumea cărților şi a celor care ar face orice ca să facă rost de ele. 
http://blog.okian.ro/2015/11/16/omul-obsedat-de-carti/
Se poate comanda la librăria Okian.
www.okian.ro

Am văzut:

legend-227095l-1600x1200-n-0fed4778 Legend (2015)

Cu:Tom Hardy, Emily Browning
Gen: biografic, dramă
Regizat de Brian Helgeland, „Gangsteri de legendă” spune povestea celor mai cunoscuţi infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor ’60.
După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi fraţi încep să-şi consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogaţii şi par de neoprit.
Pe de altă parte, Reggie se îndrăgosteşte de Frances Shea şi se căsătoreşte cu ea, promiţându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără şi conduce mai multe cluburi de noapte. Însă cum nimic nu durează o veşnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub ameninţări care apar din toate părţile. Investigaţia poliţiei ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent şi paranoic, cu tendinţe distructive care îl conduc la greşeli flagrante.
Cinema City Iulius
Cluj-Napoca

Am gustat:

Shaorma mexicană

Shaorma mexicană sau Quesadilla este o mâncare tradițională din America Centrală, rețeta de bază fiind extrem de simplă: două tortilla între care se pune brânză şi se încălzește până când brânza s-a topit. De aici se poate crea orice fel de quesadilla, depinde ce mai puneți la umplutură: pui, vită, porc sau legume. Shaorma mexicană este de preferat uşor picantă.

fdb_1444081120_lead_800x600_26179

Ketchup fast food
Dej – Strada parcului nr. 1
Telefon: 0741 942 098

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*