„Atelier gastronomic” la Şcoala Specială Dej

„Atelier gastronomic” la Şcoala Specială Dej

12274314_10153754227493540_4488975090442472220_n 12243407_10153754229178540_5712446274902416159_n

Şcoala Gimnazială Specială Dej are, începând de ieri, un Atelier gastronomic. Realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, atelierul a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare a autonomiei sociale și individuale a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES).
Activităţile de gătit, servire şi aranjare a mesei se vor derula în cadrul programului de Terapii Ocupaţioale  şi vor contribui în acelaşi timp la promovarea comportamentelor de hrănire sănătoasă în rândul elevilor.

12246660_10153754228078540_766011204540746673_n 12273576_10153754231238540_6148032352175010743_o

„Ziua deschiderii nu a fost întâmplătoare deoarece finalizează Săptămâna Fructelor şi Legumelor donate, activitate ce s-a derulat în şcoală cu sprijinul elevilor voluntari SNAC de la LAPI Dej, care au gătit împreună cu elevii şcolii şi au petrecut zile minunate împreună.
Mulţumim elevilor implicaţi şi doamnei profesor Cornelia Platon pentru sprijinul acordat în toate aceste activităţi şi pentru că sunt voluntari autentici prezenţi în mijlocul nostru. Profesorii coordonatori ai activităţii, Cornelia Duţuc şi Aniela Marandiuc, au organizat astfel activitatea, încât toţi elevii şcolii să se bucure de ceea ce au gătit colegii lor mai mari”, a spus directorul Școlii Gimnaziale Speciale Dej, Laura Boian.

12232811_10153754230788540_2171597109236496533_o 12241075_10153754230713540_5406643133768407297_o12291986_10153754230658540_2054910759584384073_o 12273624_10153754229593540_751616037548287839_o

La rândul ei, prof. Cornelia Platon, coordonator SNAC în cadrul LAPI Dej, a subliniat că între Liceul “AlexandruPapiu Ilarian” şi Școala Gimnazială Specială Dej există o colaborare veche de câţiva ani, în cadrul parteneriatului SNAC, iar voluntarii liceeni au realizat în acești ani o mulțime de campanii și activități comune cu elevii beneficiari.
”În fiecare an de la lansarea Săptămânii fructelor și legumelor donate, voluntarii SNAC au organizat în școală o campanie de colectare de fructe, pe care le-au donat elevilor Școlii Speciale Dej. La inițiativa doamnei directoare Laura Boian, anul acesta fructele colectate au primit o destinație mai deosebită, fiind valorificate cu ocazia inaugurarii atelierului gastronomic al Școlii Speciale. Astfel, câțiva voluntari SNAC, împreună cu elevii din clasa a VI-a de la Școala Specială au pregatit o salată de fructe uriașă, suc de fructe și două torturi delicioase, pe care le-au savurat apoi cu toții. Doresc să menționez faptul că acțiunea a fost organizată la nivelul liceului nostru de responsabila SNAC, eleva Anca Chira, din clasa a XI-a B, care a reușit să-și mobilizeze voluntarii în cel mai efficient mod posibil. Felicitări tuturor elevilor și profesorilor implicați!”, a mai spus în completare prof. Cornelia Platon.

12239322_10153754230918540_8119116206095977235_o gast1 12240341_10153754229818540_5813414385502016796_o 12304111_10153754229368540_4611172021793944485_o

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*