Şcoala Gimnazială Specială Dej are, începând de ieri, un Atelier gastronomic. Realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, atelierul a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare a autonomiei sociale și individuale a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES).
Activităţile de gătit, servire şi aranjare a mesei se vor derula în cadrul programului de Terapii Ocupaţioale şi vor contribui în acelaşi timp la promovarea comportamentelor de hrănire sănătoasă în rândul elevilor.
„Ziua deschiderii nu a fost întâmplătoare deoarece finalizează Săptămâna Fructelor şi Legumelor donate, activitate ce s-a derulat în şcoală cu sprijinul elevilor voluntari SNAC de la LAPI Dej, care au gătit împreună cu elevii şcolii şi au petrecut zile minunate împreună.
Mulţumim elevilor implicaţi şi doamnei profesor Cornelia Platon pentru sprijinul acordat în toate aceste activităţi şi pentru că sunt voluntari autentici prezenţi în mijlocul nostru. Profesorii coordonatori ai activităţii, Cornelia Duţuc şi Aniela Marandiuc, au organizat astfel activitatea, încât toţi elevii şcolii să se bucure de ceea ce au gătit colegii lor mai mari”, a spus directorul Școlii Gimnaziale Speciale Dej, Laura Boian.
La rândul ei, prof. Cornelia Platon, coordonator SNAC în cadrul LAPI Dej, a subliniat că între Liceul “AlexandruPapiu Ilarian” şi Școala Gimnazială Specială Dej există o colaborare veche de câţiva ani, în cadrul parteneriatului SNAC, iar voluntarii liceeni au realizat în acești ani o mulțime de campanii și activități comune cu elevii beneficiari.
”În fiecare an de la lansarea Săptămânii fructelor și legumelor donate, voluntarii SNAC au organizat în școală o campanie de colectare de fructe, pe care le-au donat elevilor Școlii Speciale Dej. La inițiativa doamnei directoare Laura Boian, anul acesta fructele colectate au primit o destinație mai deosebită, fiind valorificate cu ocazia inaugurarii atelierului gastronomic al Școlii Speciale. Astfel, câțiva voluntari SNAC, împreună cu elevii din clasa a VI-a de la Școala Specială au pregatit o salată de fructe uriașă, suc de fructe și două torturi delicioase, pe care le-au savurat apoi cu toții. Doresc să menționez faptul că acțiunea a fost organizată la nivelul liceului nostru de responsabila SNAC, eleva Anca Chira, din clasa a XI-a B, care a reușit să-și mobilizeze voluntarii în cel mai efficient mod posibil. Felicitări tuturor elevilor și profesorilor implicați!”, a mai spus în completare prof. Cornelia Platon.