1 Decembrie, sărbătorit „altfel”, la Şcoala Gimnazială Câţcău

1 Decembrie, sărbătorit „altfel”, la Şcoala Gimnazială Câţcău

4090_o 348365_o

În avanpremieră la ziua de 1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială din Câţcău au găsit o modalitate aparte de a celebra acest eveniment, punând în valoare portul popular, tradiţiile şi istoria locală. Mai ales că, atât preşcolarii cât şi elevii sunt atraşi de obiceiurile populare care le sunt prezentate cu diverse ocazii în grădiniță şi şcoală, de frumuseţea costumelor populare, de obiectele vechi de artizanat, precum şi de cântecele și poveștile bunicilor.

6 8

15 7

Astfel, în fiecare grupă de grădiniţă şi în clasa pregătitoare, s-a amenajat cu ajutorul părinţilor şi bunicilor, un „colţ popular”, sub forma unui mic muzeu cu obiecte specifice unei gospodării ţărăneşti. Când totul a fost a fost gata, copiii îmbrăcaţi în costume populare au ascultat poveşti şi legende istorice, educatoarele vorbindu-le celor mici despre dragostea de ţară şi despre cât este de important să nu uităm tradiţiile păstrate şi transmise cu sfinţenie, din moşi, strămoşi. Activitatea generic întitulată „Eu sunt pui de românaș, sunt vesel și drăgălaș” s-a încheiat cu o şedinţă foto, cele mai reuşite fotografii urmând să participe la un concurs naţional dedicat costumului popular, care va avea loc la Constanţa.

11 5

„O activitate frumoasă şi educativă prin care, sperăm că am reușit să trezim interesul copiilor şi să fim în spiritul a ceea ce spunea atât de frumos Vasile Alecsandri: ,,Poți să cutreieri lumea toată şi să te minunezi de rezultatele civilizației, dar nimic nu-i mai fermecător decât colțul de pământ pe care te-ai născut” – a declarat prof. Simona Bora, directoarea Şcolii Gimnaziale Câţcău.

14 9

13

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*