Înainte să aruncați cojile de portocale, citiți articolul, pe care Perfect-ask.com l-a pregătit pentru dvs, și cu siguranță vă veți răzgândi. Nu se poate să rămâneți indiferenți față de aceste delicatese care vor deveni fără îndoială un atribut indispensabil ceștilor de ceai servite seara în familie.
Ingrediente:
coji de portocale (4 portocale)
2.5 pahare de zahăr
2 pahare de apă
scorțișoară
Mod de preparare:
1. Spălați bine cojile. Curățați-le de stratul interior de culoare albă (acesta poate da un gust amar desertului).
2. Tăiați cojile felii. Puneți-le pentru 2 ore în apă rece.
3. Turnați într-o cratiță micuță 2 pahare de zahăr, dizolvați zahărul cu 2 pahare de apă și dați la foc amestecând ușor.
4. Puneți cojile în siropul format și fierbeți aproximativ 30 de minute. Cojile trebuie să fie moi, în caz contrar continuați să le fierbeți.
5. Acoperiți tava cu hârtie pergament pentru copt. Scoateți cojile din sirop și stoarceți-le de apă un pic, tăvăliți-le prin zahăr și scorțișoară, puneți-le în tavă și dați la cuptor.
6. Cojile sunt gata după ce s-au uscat bine în cuptor. Puneți-le într-un vas de sticlă, astfel se păstrează cel mai bine. Pe lângă gustul delicios pot fi și un lucru de decor excelent!
Bucătăria este un loc magic și misterios, în care chiar și niște “biete” coji de portocale devin delicatese.
Nu ezitați să experimentați, căci rețeta poate lua diferite forme. Spre exemplu, cojile pot fi înmuiate în ciocolată topită – bomboane de producție proprie! Poftă bună!
Perfect-ask.com