Doi dejeni propuşi, unul ales: Marius Mînzat, preşedinte al CJ Cluj

Doi dejeni propuşi, unul ales: Marius Mînzat, preşedinte al CJ Cluj

Consilierii județeni clujeni, reuniți, luni, în ședință extraordinară, au votat pentru demiterea liberalului Mihai Seplecan din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.
Ședința a fost convocată de 13 consilieri,consiliu_judetean_sedinta_1_0 liberali și social democrați, care și-au argumentat demersul prin faptul că rămânerea lui Seplecan la conducerea județului constituie o problemă de ordine publică acesta fiind acuzat că deține o diplomă de licență falsă.
Pe de altă parte, Mihai Seplecan consideră ilegală demiterea sa şi este decis să conteste hotărârea consilierilor judeţeni, atât la prefectură, cât şi în contencios administrativ. La rîndul său, secretarul CJ Cluj, Simona Gaci a explicat că ședința extraordinară convocată pe motive de ordine publică nu este legală pentru că acest lucru poate fi făcut doar de către prefectul județului, singurul care are atribuții în acest sens.
Cu toate acestea, proiectul de hotărire a fost supus la vot şi adoptat cu 25 de voturi, după care s-a trecut la alegerea unui nou președinte al Consiliului Județean Cluj. Au existat două propuneri: Vasile Sălătioan, din partea PSD şi Marius Mînzat, candidatul PNL. În urma votului, niciunul dintre cei doi candidați nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi instalat în fruntea CJ Cluj.

Marius Mînzat
Marius Mînzat
Ca urmare, luni seara a fost convocată, o nouă ședință extraordinară. Cu această ocazie, Marius Mînzat a reușit să obţină 20 de voturi, devenind astfel noul președinte al CJ Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*