Comercianţii de artificii, verificaţi de Poliţie

Comercianţii de artificii, verificaţi de Poliţie

Articole-pirotehnice-1Peste 15 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate săptămâna aceasta, la nivel naţional.
„Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu cei de la ordine publică, au constatat 203 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 195 de persoane, pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul materiilor explozive şi de desfăşurare a operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice”  – informează IGPR.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei şi au fost confiscate aproximativ 15.340 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile 1, 2 și 3,  în valoare de peste 152.000 de lei.

Nu s-au înregistrat răniri, incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri materiale, ca urmare a folosirii materialelor pirotehnice.
Poliţiştii au anunţat că şi în zilele următoare vor continua acţiunile pentru a verifica legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Poliţia Română recomandă părinţilor ca, în această perioadă, să-şi supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. De asemeni, cetăţenii sunt sfătuiţi să folosească cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

D.S.F.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*