Competiţiile aplicativ-militare de iarnă, etapa pe Forţele Terestre

Competiţiile aplicativ-militare de iarnă, etapa pe Forţele Terestre

Pentru militarii Forţelor Terestre, luna ianuarie a venit cu deschiderea noului an de instrucţie şi, totodată, s-a dat startul în primele competiţii sportive şi aplicativ-militare. Chiar dacă acestea au o doză ridicată de spectaculozitate, ele fac parte integrantă din procesul de instrucţie, unde educaţia fizică militară ar trebui să ocupe un loc prioritar.

1 2

Astfel, timp de trei zile, în perioada 19-21 ianuarie, pe traseele din zona Pasului Tihuţa, în poligonul de instrucție situat în vecinătatea localității Piatra Fântânele, se desfăşoară faza pe Forţele Terestre a Campionatului Militar de Schi.

4 5

La ediţia din acest an a competiţiei vor participa peste 200 de militari (dintre care 20 de concurente), organizaţi pe 13 loturi sportive reprezentând marile unităţi de nivel brigadă din subordinea celor două divizii de infanterie,  subordonate nemijlocit Statului Major al Forţelor Terestre. Probele la care vor concura militarii vor fi: biatlon, ştafetă şi patrulă.

3

După festivitatea de deschidere din data de 18 ianuarie, competiția a debutat cu probele de biatlon feminin și masculin.

Foto: Luca Cosma
Sursa: rft.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*