Trupele „Intermezzo” şi „Arlequin” se pregătesc de festival! – VIDEO

Trupele „Intermezzo” şi „Arlequin” se pregătesc de festival! – VIDEO

De fapt, se pregătesc pentru două festivaluri, ambele importante pentru cele două trupe de teatru francofon din Dej. Întâi și-ntâi, este vorba de Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru Elevi – „Franthousiasme” care se va desfăşura la Dej, în perioada 15-17 aprilie 2016, după care urmează participarea la a 30 -a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineri „Eclairs de Scène” din Toulouse (mai, 2016).

F9

Trupa „Intermezzo” a colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” se va prezenta pe scenele celor două festivaluri cu „Burghezul gentilom” de Molière, în regia profesorului Lucian Iosip, în timp ce, Trupa „Arlequin” care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului Cultural „Arta” va interpreta o piesă din repertoriul contemporan, respectiv, „Pour faire un bon Chaperon” de Christian Jolibois şi Romain Drac. Regia este semnată de acelaşi Lucian Iosip, coordonatorul ambelor trupe, iar costumele şi decorurile pentru cele două piese sunt realizate de prof. dr. Loredana Tomşa.

intermezzo.F11 F13

Laureată a festivalurilor internaţionale de teatru francofon pentru tineret din Napoli (Italia), Toulouse şi Rouen (Franţa), Izmir (Turcia) şi Mostar (Bosnia-Herţegovina), Trupa „Intermezzo” s-a remarcat de fiecare dată prin complexitatea spectacolelor prezentate, prin talentul şi seriozitatea tinerilor actori. Totodată, „Intermezzo” este una dintre puţinele trupe de teatru francofon din România care, pe lângă spectacolele de calitate pe care le susţine, ştie să-şi promoveze ţara şi prin cântece şi dansuri populare autentice, executate impecabil. Actuala componenţă a trupei îi include pe: Vlad Georgiu (de la LAPI Dej), Cătălin Boian, Liviu Pitrinjal, Alexandru Bivolaru, Andra Cristoreanu, Ionică Both, Cristian Kalmar şi Alexandru Manyo, majoritatea dintre ei „foşti actori” ai trupelor francofone din şcolile gimnaziale din care provin.

Trupe-Dej-3

Mai tânăra trupă „Arlequin”, deşi înfiinţată de numai doi ani, şi-a dovedi deja talentul pe scena Festivalului „Franthousisme”, iar anul trecut, prin participarea la a 29- a ediţie a Festivalului „Eclairs de Scène” din Toulouse, cu „Partida de cărţi” de Marcel Pagnol, unde s-a bucurat de un succes total.

F7 F 1

Trupa reuneşte elevi francofoni din şcolile gimnaziale dejene şi este formată din: Ioan Sâncrăian, Alexandra Tivadar, Vlad Sfârloagă, Cosmin Suliţă, Xenia Gavrea, Flavia Mureşan şi Răzvan Chiş.iosip
Aşadar, două trupe performante, dar care au în spate multe ore de muncă, de repetiţii, emoţii, supărări, bucurii şi o nemărginită dragoste pentru teatru. În plus, de fiecare dată când sunt pe scenă, îşi dau toată silinţa să fie cei mai buni, dintre cei buni. Aşa cum i-a învăţat şi îi învaţă profesorul lor întru actorie, Lucian Iosip.

M. Vaida

Foto şi video: Cornel Pop

http://goo.gl/We4SIw

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*