Vizită Arhierească la Măgoaja – Video

Vizită Arhierească la Măgoaja – Video

Credincioșii parohiei Măgoaja (comuna Chiuieşti), protopopiatul Dej, au avut parte duminică, 31 ianuarie, de o sărbătoare aleasă, prin Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Clujului, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Bucuria lor a fost cu atât mai mare cu cât în această parohie nu a mai fost oficiată o Liturghie Arhierească din anul 2001, a anunţat Radio Renaşterea.

Alături de Înaltpreasfințitul Andrei a slujit și președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, Părintele Ioan Chirilă, în calitate de fiu al satului Măgoaja. Au fost prezenţi de asemenea, numeroşi preoţi din zonă precum şi protopopul de Dej, Ioan Buftea.
La finalul slujbei, preotul paroh alături de credincioșii care s-au implicat de-a lungul timpului în lucrările bisericii au fost felicitați de Înaltpreasfințitul Andrei, pentru strădania și dăruirea depuse în slujba lui Dumnezeu. Cu acest prilej, părintele paroh Gavril Ioan Gretinuc a primit distincția de iconom. Înainte de a-și lua rămas bun de la localnicii parohiei Măgoaja, Înaltpreasfințitul Andrei le-a împărțit tinerilor iconițe și cărți de rugăciune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*