Asociaţiile de proprietari – obligate să afişeze modalitatea de calcul a cheltuielilor de întreţinere

Asociaţiile de proprietari – obligate să afişeze modalitatea de calcul a cheltuielilor de întreţinere

asociatiiForul decizional Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, 3 februarie, proiectul de lege prin care asociaţiile de proprietari sunt obligate să afişeze modalitatea de calcul al cheltuielilor de întreţinere pentru fiecare apartament. Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari a fost adoptat cu 276 de voturi „pentru” şi două abţineri – se arată într-un comunicat remis presei.

Proiectul prevede că asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor, modalitatea de calcul în urma căruia au rezultat sumele lunare de plată.
Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari. Potrivit proiectului, neîndeplinirea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 3.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*