Google acordă 9 milioane de dolari pentru ONG-urile din România

Google acordă 9 milioane de dolari pentru ONG-urile din România

In 2016, 200 de ONG-uri româneşti pot beneficia de 9 milioane de dolari pentru promovarea în Google, prin Asociaţia Europa Digitală

Remus-Lucut-presedinte

Peste 200 de ONG-uri din România au aplicat, în 2015, la programul “WEB-ONG”, care are ca obiective principale dezvoltarea capacităţilor de promovare a ONG-urilor, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor naţionale şi internaţionale alocate pentru acestea şi creşterea încrederii românilor în acţiunile organizaţiilor non-profit.

Dintre acestea, 30 de proiecte internationale dedicate ONG-urilor au fost deja castigate, iar 170 sunt in proces de inrolare. Mai mult decat atat, Asociatia Europa Digitala – initiatorul programului national si prima organizatie partener certificat Google din Romania – anunta ca, pentru anul 2016, a alocat alte 200 de locuri pentru programul “WEB-ONG”, care cumuleaza un fond de 9 milioane de dolari in Granturi Google, pentru promovarea organizatiilor in mediul online.

Programul dedicat organizatiilor non-profit a fost lansat in Romania, in contextul in care un studiu dat publicitatii de iVox.ro, arata ca doar jumatate dintre ONG-urile romanesti se promovau online in 2015, iar 81,58% dintre acestea nu au aplicat niciodata pentru o finantare nationala sau internationala destinata organizatiilor non-profit, majoritatea motivand lipsa de resurse si de cunoastere. Dupa un an de la lansarea programului, Asociatia “Europa Digitala” a reusit sa creasca gradul de incredere a romanilor in ONG-uri, oferindu-le acestora uneltele necesare pentru a comunica mai eficient si transparent cu beneficiarii sau grupurile-tinta ale proiectelor sociale, iar mediul online s-a dovedit a fi cel mai eficient mod de a promova comunitatea civila.

“Este foarte important intr-o democratie consolidata ca societatea civila, in general, dar mai ales ONG-urile, sa fie cat mai vizibile si credibile, iar misiunea Asociatiei “Europa Digitala”, prin programul “WEB-ONG”, este de a le construi si oferi parghii prin care acestea sa comunice mai des si mai eficient cu beneficiarii proiectelor lor. Suntem prima organizatie care a devenit partener certificat Google in Romania, avem in echipa 7 specialisti certificati de Google pentru a implementa proiectul international Google AdGrants for nonprofit, care ofera lunar ONG-urilor din Romania suma de 10.000 de dolari. Aceasta suma este folosita de organizatii pentru a-si promova actiunile in cel mai mare motor de cautare din lume, iar pentru anul 2016, am alocat alte 200 de locuri pentru ONG-uri, in care acestea pot folosi fondul de 9.000.000 de dolari pentru promovare in mediul online”, declara Remus Lucuţ, presedintele Asociatiei “Europa Digitala”.

http://goo.gl/WB8d14

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*