Potrivit analizei activităţii DNA Cluj pe 2015, au existat 413 cauze de soluţionat, mai mult cu 144 de dosare decât în 2014. Dintre acestea au fost soluţionate 101 de cauze, reprezentând o scădere cu 14% faţă de 2014.
Procurorii clujeni anticorupţie au sesizat în 2015 instanţele cu 120 de infracţiuni, mai mult cu 28 faţă de anul precedent. Dintre acestea, 57 au fost de corupţie, 16 au fost infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, 9 infracţiuni de spălare de bani, iar 12 au fost de evaziune fiscală.
Pentru a sesiza instanţele cu infracţiunile constatate, DNA Cluj a întocmit 9 rechizitorii privind 40 inculpaţi, din care şapte persoane juridice şi patru inculpaţi în stare de arest preventiv. Potrivit analizei activităţii, în 2015 s-au încheiat 28 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, privind 28 de inculpaţi. Dintre rechizitoriile întocmite, trei au privit infracţiuni de corupţie, iar două infracţiuni asimilate corupţiei (valoarea totală a obiectului infracţiunilor fiind de 17.161.723 lei). Alte două rechizitorii au avut ca obiect infracţiuni contra intereselor financiare ale Comunităţilor Europene (prejudiciu în sumă de 17.130.629 lei). Totodată, au mai fost întocmite două rechizitorii pentru infracţiunea de evaziune fiscală (prejudiciu de 16.690.000 lei). În documentul prezentat cu ocazia bilanţului se arată că, în 2015, Serviciul teritorial Cluj al DNA a dispus măsuri asiguratorii în valoare totală de 17.566.122 lei.
În ce priveşte calitatea persoanelor trimise în judecată, se constată că printre cei 59 de inculpaţi se numără patru ofiţeri de poliţie, dintre care un inspector şef de inspectorat judeţean de poliţie, un şef de serviciu de poliţie rutieră şi un şef de poliţie orăşenească. De asemenea, au mai fost deferiţi instanţei nouă funcţionari publici. Printre aceştia se numără un director de sucursală regională de căi ferate, un director al Oficiului Notificat Feroviar Român, un director general al Autorităţii Feroviare Române şi un inspector fiscal. Tot prin sesizarea DNA Cluj vor mai trebui să răspundă în faţa instanţei 17 administratori de societăţi comerciale.
Unul dintre dosarele instrumentate de DNA Cluj în anul 2015 a fost cel în care a fost arestată Mihaela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. Cordoş este acuzată de trafic de influenţă. În acelaşi dosar a mai fost pus sub acuzare şi Tiberiu Popan, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Mihaela Cordoş este acuzată că în cursul anului 2010 a primit de la o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare)evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lîngă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată. În intervalul 2013 – prezent, Mihaela Cordoş a pretins şi a primit, de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care o avea, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
Procurorii clujeni le-au întocmit dosar penal şi persoanelor care au apelat la serviciile Mihaelei Cordoş. Astfel, 23 de persoane au fost deja condamante la pedepse cuprinse între doi şi trei ani de închisoare, după ce şi-au recunoscut vinovăţia. În contextul cercetărilor, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de senatorul Alexandru Cordoş. Acesta este acuzat de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată. Tot anul trecut a fost trimis în judecată omul de afaceri Călin Mitică, patron al companiilor Remarul 16 Februarie şi Transferoviar SA. Alături de el, au mai fost deferite instanţei alte zece persoane, care deţineau diverse funcţii în structuri subordonate Ministerului Transporturilor.
Unul dintre marile succese ale DNA Cluj în 2015 a constat în obţinerea condamnării definitive a fostului adjunct al şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Péter Tünde. Aceasta a primit 2 ani şi 6 luni închisoare de închisoare după ce a fost găsită vinovată de trafic de influenţă. De asemenea, o altă condamnare definitivă a fost în cazul lui Marius Leontiuc, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate construirea de locuinţe. Leontiuc a primit 12 ani de închisoare, pentru că a înşelat peste 100 de persoane cu peste un milion de euro.