Sarea cu plante aromate

Sarea cu plante aromate

Sarea este ingredientul universal pentru asezonare, folosită pentru intensificarea aromelor atât în mâncărurile condimentate cât şi la dulciuri. Romanii foloseau sarea ca monedă de schimb, cuvântul “salariu” venind de la latinescul “salarium”, deoarece legiunile romane îşi primeau solda şi sub formă de bulgări de sare.

DSC_1525_800x533

Dar sarea cu plante are un efect în plus: aroma. Secretul? Înlocuiţi legumele, precum ţelina şi usturoiul, cu plante medite­raneene şi folosiţi mojarul, pentru că mărunţindu-le astfel, moleculele de sare se combină cu parfumul plan­telor.
Ingrediente (pentru 500 g de sare cu plante): 400 g sare de mare, 20 g oregano uscat, 20 g cimbru uscat, 20 g busuioc uscat, 10 g mărar uscat, 10 g mă­ghiran uscat, 10 g boabe de piper (negru, roşu, alb, la alegere).

Mod de preparare:

* Se zdrobesc boabele de piper într-un mojar, se mărun­ţesc plantele între pal­me şi se amestecă toa­te cu sarea.
* Se pisează ames­tecul – puţin câte pu­ţin – în mojar, pentru ca aromele plantelor să se lege bine cu sarea, care astfel va avea o culoare verzuie.
* Se pune sarea în borcane mici şi se închide etanş.

Pentru o sare şi mai colorată

Împreună cu plantele, puteţi mărunţi şi petale de flori frumos colorate – de pildă, de gălbenele şi de albăstrele, şi sarea dvs. verzuie va avea şi punctuleţe portocalii şi albastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*