Pentru toţi cei care dorect să mănânce bine, sănătos şi de post!
Ingrediente:
1 kg cartofi, 400 gr ciuperci, 1 ardei gras, 150 ml bulion, 2 ceapă mare, 1/2 țelină mică, 1/2 păstârnac, 1 morcov, 5 linguri ulei, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
1. Spălam legumele, le curățim şi le tăiem astfel: cartofii cuburi, ciupercile şi felii, ardeiul, morcovul și țelina – cubulețe.
2. Într-o cratiță se pune uleiul (3 linguri) la încins, adaugăm – ceapa, țelina, morcovul şi ardeiul.
3. Se călesc 5 min apoi adaugăm 250 ml apă fierbinte.
4. Se lasă la fiert 15 min, apoi adaugăm cartofii, bulionul, sarea, piperul şi se continuă fierberea încă 15 min.
5. Într-o tigaie adaugăm restul de ulei şi prăjim ciupercile până devin ușor aurii.
6. Într-un vas termorezistent (eu am folosit vas de lut) se adaugă mâncarea de cartofi, adaugăm ciupercile şi introducem la cuptor pentru 30 min.
7. Se presară cu pătrunjel tăiat mărunt şi se servește cu murături.
Vă asigur că este o mâncare de post, delicioasă!
www.bucataria-romaneasca.ro