Protecţia Consumatorului (ANPC) a descoperit 5 sortimente de apă plată, periculoase pentru consum

Protecţia Consumatorului (ANPC) a descoperit 5 sortimente de apă plată, periculoase pentru consum

Descoperirea a fost făcută în magazine din Bucureşti. Analizele efectuate de ANPC au indicat depăşiri a cantităţii de germeni, de până la 200 de ori, în apa ambalată. apa

Mărcile cu probleme sunt la apa îmbuteliată în recipiente de 2 litri sub mărcile Winny, Aro şi Izvorul Zânelor şi la cea în bidoane de 6 litri Calipso şi de 5 litri Aqua Quinn, conform Digi24.

ANPC a retras de la vânzare 250 de litri de apă îmbuteliată şi a dat amenzi în valoare de 50.000 de lei agenţilor comerciali care se ocupă de îmbuteliere.
„Au fost prelevate 17 eşantioane de apă de masă şi izvor aflate în reţeaua de comercializare din supermarketurile din Bucureşti. Cinci din aceste probe au ieşit neconforme la parametrul microbiologic numărul total de germeni. Au fost analizate la un laborator acreditat şi la acest parametru au rezultat valori cu până la 200% peste limita admisă sau mai bine zis de 200 de ori peste limita totală admisă”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC, pentru Digi24.

Reprezentanţii companiei Metro, căreia îi aparţin mărcile ARO şi Calipso, au răspuns Digi24 că, pentru mai multă siguranţă, produsele vizate au fost retrase de la vânzare.

„Am decis (…) să efectuăm, în mod suplimentar, încă o analiză proprie de calitate a contra-probei prelevate de către autorităţi şi, totodată, am solicitat deja şi furnizorilor respectivi să realizeze în paralele o analiză suplimentară. Până la primirea rezultatelor (…) produsele mai sus-menţionate rămân retrase de la comercializare”, se spune în comunicatul companiei.

„Cora România a retras de la comercializare, preventiv, pentru siguranţa consumatorilor, lotul de apă plată Winny, imediat ce am aflat că ar putea exista o problemă. De asemenea, am prelevat şi noi probe din lotul respectiv, dar şi din mai multe loturi, pe care le-am trimis spre verificare la un alt laborator acreditat”, afirmă reprezentanţii companiei.

Inspectorii ANPC vor continua controalele şi în perioada următoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*