Activitate dedicată Zilei Mondiale a Apei, la Şcoala Gimnazială Câţcău

Activitate dedicată Zilei Mondiale a Apei, la Şcoala Gimnazială Câţcău

catcau1 Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie, la Şcoala Gimnazială din Câţcău a avut loc, ieri, o activitate cu tema „Prețuiește apa”.

Avându-i ca protagoniști pe elevii claselor a VIII-a şi a VII-a, coordonaţi de prof. Cristina Niţu, activitatea s-a desfăşurat în laboratorul de informatică şi a constat într-o prezentare power point despre apă, urmată de câteva aplicaţii practice privind utilizarea apei în laborator. Activitatea s-a încheiat cu distribuirea de pliante realizate de elevi, colegilor lor şi profesorilor pentru a-i informa despre semnificaţia zilei de 22 martie. catcau5

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltarare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

catcau2

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

În fiecare an, sărbătorirea se face sub un slogan, care pentru 2016 a fost „Apă și locuri de muncă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*