A fost aprobată Legea dării în plată. S-a ridicat plafonul creditelor ipotecare la 250.000 de euro

A fost aprobată Legea dării în plată. S-a ridicat plafonul creditelor ipotecare la 250.000 de euro

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, modificările la proiectul Legii dării în plată, în urma cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, cu 207 voturi „pentru”, unul împotrivă și o abținere. Actul normativ va fi trimis pentru promulgare preşedintelui Klaus Iohannis. dep_800x530

Cele mai importante modificări vizează eliminarea din proiectul de lege privind darea în plată a programului „Prima Casă” și ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro.
O altă modificare prevede că legea se aplică și în cazul persoanelor care au fost executate silit.

Potrivit proiectului adoptat miercuri, nu pot beneficia de prevederile sale cei care au fost condamnați printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii.

Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuințe își pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Programul Prima Casă a fost scos din lege, iar plafonul creditului până la care se va aplica actul normativ a fost stabilit la 250.000 de euro. De această lege vor beneficia şi cei care sunt deja în executare silită, precum şi persoanele care au credite de nevoi personale cu ipotecă.

Sursa: realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*