Trupa „Intermezzo”, la Festivalul Internaţional „Eclairs de Scène” din Toulouse !

Trupa „Intermezzo”, la Festivalul Internaţional „Eclairs de Scène” din Toulouse !

Trupa de teatru francofon „Intermezzo”, a Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, a plecat astăzi dimineața la Toulouse (Franţa), unde, în urma unei rigurooase preselecții, va reprezenta România la a 30 – a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Eclairs de Scène” (30 mai – 4 iunie). afis fite

Organizat de Asociaţia FITE (Festival International de Théâtre d’Enfants), festivalul reunește pe scena Teatrului „Jules-Julien”, 19 trupe participante din: Ecuador, Germania, Kazahstan, Republica Moldova, România, Senegal, Tunisia şi Franţa, programul acestei manifestări cuprinzând, pe lângă spectacole, o vizită ghidată în oraş, o paradă a costumelor, un târg de produse tradiţionale şi ateliere teatrale. Nu în ultimul rând, participanţii la festival vor avea parte de o recepţie oficială la primăria Toulouse și o excursie în Carcassone.

georgiu Trupa „Intermezzo” – Alexandru Bivolaru, Nagy Lorand, Ioana Șoim, Andra Cristoreanu, Cristian Calmar, Alexandru Manyo, Liviu Pintrinjăl, Cătălin Boian și Vlad Georgiu – va prezenta pe scena festivalului piesa ,„Burghezul gentilom” de Moliere, în regia lui Lucian Iosip, profesorul coordonator și însoțitor al tinerilor actori.

int.6

Și, fără îndoială, după succesul înregistrat pe scena Festivalului „Franthousiasme” (Premiul pentru regie, Premiul I pentru interpretare masculină și Marele Premiu al Festivalului), trupa „Intermezzo” se va bucura de acceași apreciere și la Toulouse.

intermezzo

De altfel, Dejul reprezintă pentru a patra oară România la acest festival, și de fiecare dată trupele care au fost selectate, s-au prezentat excelent!

M.V.
Foto: Adrian Sălăjan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*