Post festum…

Post festum…

Alegerile au trecut… Cu aparenta lor euforie, cu tot! În fapt, mai plicticoase ca niciodată…
După ce partidele s-au testat în locale şi s-au numărat primăriile cucerite, şefia consiliilor judeţene şi consilierii locali, ceea ce a interesat cu precădere staff-urile de campanie a fost suma tuturor voturilor, a procentelor obţinute la nivelul ţării. Procente care contabilizează victoriile, a la Pyrrhos, dacă ne gândim că „marile victorii electorale” includ de regulă și dezamăgirile cetăţenilor, indiferent câți s-au prezentat sau nu la vot. Dezamăgiri căptușite cu silă și indiferență. De-a valma. Provocate de incompetenţă, de orgoliile fratricide din partide, de promisiunile cu iz de SF, de lipsa unor programe clare, de speranţele năruite zilnic, de filierele mereu reînnoite ale corupţiei, la toate nivelele. La care se adaugă avantajele oferite pe criterii politice, guvizilor de partid, în defavoarea celor competenți, dar neangajați în slujba măreților lideri de tip feudal.
PARLAMENTEi bine, nici nu s-au răcit bine urnele că ai noștri politicienii privesc deja spre parlamentarele din toamnă. Priviri hămesite, judecând după ce vezi şi auzi pe toate canalele media. Cu un ochi la fotoliile pluşate şi altul la jugulara duşmanului, politicienii noilor „majorităţi locale” visează doar ciolanul. Munți de ciolane cu măduvă numai bună de supt, zi și noapte. Pentru că, nu-i aşa, dulce ca mierea e sentimentul de ales al poporului și politicienii noştri, de 26 de ani reşapaţi şi reciclaţi în sigle, nu în doctrine, o ştiu foarte bine.
Ba, mai mult, deşi se spune că politica e murdară, în mod surprinzător, numărul celor care doresc să se murdărească, în loc să scadă, creşte în progresie geometrică! Iar binele cetățenilor, e ultimul lucru care îi preocupă…

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*