ANRE: un nou sistem de plată pentru factura de gaz

ANRE: un nou sistem de plată pentru factura de gaz

Un nou regulament privind furnizarea gazelor naturale la clienţii finali a fost aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Una din principalele modificări aduse este că toţi consumatorii vulnerabili, categorie în care sunt inclusi consumatorii cu venituri reduse şi cei consideraţi vulnerabili din motive de vârstă sau sănătate, vor plăti factura lunară doar pe baza consumului efectiv de gaze, şi nu pe baza unor estimări ca în prezent.gaz.metan

Noul regulament se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial. Măsurile sunt menite să îi protejeze pe consumatorii consideraţi vulnerabili la fluctuaţiile preţurilor la gaze naturale.

„Pentru clienţii vulnerabili din motive de venituri reduse, facturarea lunară a consumului de gaze naturale se va realiza de furnizor doar pe baza consumului efectiv de gaze naturale, determinat prin citire de către operator/autocitire de către clientul vulnerabil a indexului echipamentului de măsurare, în perioada în care instituţiile statului cu atribuţii în domeniul protecţiei sociale acordă acestor clienţi ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale”, a informat miercuri ANRE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*