Dejul a fost pentru o zi punctul de întâlnire al PSD-iștilor

Dejul a fost pentru o zi punctul de întâlnire al PSD-iștilor

13898311_10205615387138782_966228227_o Prima zi din luna august i-a reunit la un loc pe mai marii PSD-iști ai județului Cluj cu primarii și viceprimarii, de aceeași culoare politică, din municipiile și comunele din zona Dej-Gherla.

La evenimentul care a avut loc la Dej au fost prezenți senatorul Alexandru Cordoș și deputatul Cornel Itu, consilierii județeni PSD Vasile Sălatioan, Laurențiu Oprea, Remus Lăpușan și Vladimir Mătușan, președintele Organizației județene PSD Cluj, Horia Nasra, dar și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Cluj și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Fiind prima întâlnire de acest gen după alegerile locale din luna iunie, deputatul Cornel Itu, gazda întâlnirii, a dorit să-i felicite pe cei care au câștigat alegerile, moment urmat de expunerea problemelor cu care se confruntă cei nou aleși sau realeși în funcții.

Discursul lui Horia Nasra s-a îndreptat destul de vehement spre conducerea Consiliului Județean Cluj, precizând faptul că PSD Cluj nu va face niciodată o politică bazată pe „cumetrie”.

„Nici un primar PSD nu poate fi tras la răspundere decât de către cei de care i-au acordat votul. Este un „atentat” ce a făcut domnul Tișe, iar PSD nu negociază cu „teroriști„. Vreau să îi rog pe primari să se lupte cu toate forțele 13682518_10205615387258785_1207383098_opentru a-și îndeplini promisiunile făcute în campania electorală față de cetățenii care le-au încredințat mandatele”, a spus Horia Nasra.

Primul dintre primarii care au luat cuvantul a fost Costan Morar, primarul municipiului Dej, ales pentru a treia oară de dejeni, care pe lângă faptul că a făcut referire la situația dezastruoasă a deșeurilor din județul Cluj, a vrut să transmită celor prezenți, în special celor din Parlametul României, cât de important este în teritoriu, rolul unui primar.

”Vreau să știe și parlamentarii că baza unui partid sunt primarii. Ei reprezintă fundamentul unui partid. Primarii dacă nu își fac datoria nu mai ajung primari. Nici un cetățean nu mai poate fi indus în eroare. Suntem la momentul adevărului. Să se cunoască rezultatele și adevărul”, a punctat Costan Morar.

Tot din poziția de ales al cetățenilor, a vorbit și Teodora Muncelean, noul viceprimar al municipiului Dej, care nu a intrat în detalii privind administrarea orașului, însă a făcut un apel doamnelor să aibă curaj și să intre în politică.

13898502_10205615386298761_39037423_o”Doamnele trebuie încurajate mai mult să se implice în politică. Văd că aici doar eu și Iulia Trif, viceprimar al municipiului Gherla, suntem singurele femei viceprimar. Vreau să-i felicit pe primarii de la Dej și de la Gherla că au avut curajul să propună femei în aceste funcții. Vă asigur că nu vom dezamăgi”, a precizat Teodora Muncelean.

Primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, nu a negat faptul că administrația gherleană nu are probleme, însă a dorit mai mult să facă un apel la unitate pentru pregătirea alegerilor parlamentare de la sfârșitul acestui an.

Primul primar de comună care a luat cuvântul a fost Tiberiu Zelencz, nou ales în fruntea comunei Mica. Acesta a adresat un apel parlamentarilor și consilierilor județeni pentru susținerea și urgentarea proiectelor privind canalizarea din comuna Mica.

”Avem foarte multe probleme. Suntem printre comunele codașe din județul Cluj. Nu avem apă, canalizare sau gaz. Nu s-a făcut nimic din acest punct de vedere. Suntem zero. Fac apel la parlamentarii noștri și la consilierii județeni să ne ajute pentru implementarea proiectelor noastre, în primul rând canalizarea. Și pe drumuri trebuie să punem accent. S-au făcut în unele locuri lucrări care au fost lăsate de izbeliște. Au fost făcute rigole betonate fără acces, iar acum cetățenii sunt puși în fața unor situații total neplăcute. Trebuie implicare multă și vă cer sprijinul pentru urgentarea tuturor problemelor, pentru că a trecut foarte mult timp și nu mai suportă amânare”, a menționat Tiberiu Zelencz.

La fel de nemulțumit s-a arătat și primarul comunei Bobâlna, Augustin Mureșan, care a făcut referire în principal la drumul județean care tranzitează localitatea Bobâlna, punctând faptul că pentru 4 kilometri de drum nu se mai găsește nicio soluție.

„Acel drum aparține de consiliul județean. Am făcut sesizări, dar din păcate nu s-a rezolvat nimic. E aproape impracticabilă acea porțiune, iar oamenii își strică mașinile. Este un drum foarte circulat și ar trebui să se găsească o soluție urgentă pentru acel drum”, a spus Augustin Mureșan.

13901812_10205615387178783_168842722_oPrimarul comunei Cuzdrioara, Casian Rus consideră că s-a ajuns într-un blocaj, declarându-se total nemulțumit de reacția autorităților în ceea ce privește aprobarea proiectelor pe care le are în implementare în comuna în care a fost ales primar, pentru a doua oară.

”Nu este normal ceea ce se întâmplă. Avem proiecte aprobate în așteptare și stăm din primăvară pentru o ștampilă. Avem 17 miliarde în conturi și nu putem demara nimic. Avem alte proiecte în așteptare și așteptăm să vină comisiile. Cineva e cu frâna de mână trasă. Să ai proiecte aprobate și să nu poți face nimic. Așa ceva este inadmisibil”, a precizat Casian Rus.

După expunerea problemelor cu care se confruntă primarii din zona Dej-Gherla, aceștia au fost îndrumați să formuleze adrese care să ajungă pe masa de lucru a autorităților competente, pentru a primi sprijinul de care au nevoie.

În urma acestei întâlniri, se vor stabili și prioritățile strategice ale zonei, în vederea elaborării unei viziuni integrate de dezvoltare a comunităților locale ce vor fi ulterior prezentate cetățenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*