Au început înscrierile pentru Let’s Do It, Romania!

Au început înscrierile pentru Let’s Do It, Romania!

Let’s Do It, Romania! şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor îi invită pe români la o nouă acţiune de curăţenie naţională. Aceasta va avea loc în data de 24 septembrie şi va fi organizată simultan în România şi în Republica Moldova. Acum, însă, va fi intregrată într-o campanie mai amplă. Este vorba despre o serie de evenimente desfăşurate în septembrie, împreună cu Ministerul Madiului, Apelor şi Pădurilor.let-s-do-it-romania

Românii care doresc să participe la curăţenie se pot înscrie începând cu 1 august 2016, pe site-ul mişcării.

În plus, în perioada 18 iulie – 5 septembrie, pot contribui la cartarea zonelor în care vor fi trimişi voluntarii. Pentru aceasta, trebuie să îşi descarce aplicaţia de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, şi să raporteze zonele cu deşeuri. Cei mai activi cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro. Pot primi aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane şi accesorii pentru drumeţii.

Let’s Do It, Romania! se diversifică

Anul acesta, Let’s Do It, Romania! nu se va limita la organizarea unei zilei de curăţenie. În luna septembrie, va colecta haine, rechizite şi manual şcolare, pentru copiii din medii defavorizate.

De asemenea, va desfăşura împreună cu ministerul o campanie de educare a românilor cu privire la deşeuri.
În viitor, organizaţia vrea să ofere primăriilor consultanţă pentru crearea unei reţele de municipalităţi 0-deşeuri. Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“ a explicat motivul implicării:

„Acest model a dat rezultate în mai multe țări. […] Deșeurile sunt resurse și ele pot crea creştere economică şi locuri de muncă la nivelul comunităţilor. În plus, [valorificându-le,] putem conserva resursele pe care România le are, fie că vorbim de patrimoniul natural, fie de sănătatea oamenilor care sunt influențați din ce în ce mai mult de poluare.”

Informații și detalii pe: http://letsdoitromania.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*