Prima serie din „Atelier de creaţie – Pintic 2016” , la final

Prima serie din „Atelier de creaţie – Pintic 2016” , la final

Asociaţia „Sfinţii Apostoli Luca şi Andrei” și Parohia Ortodoxă Pintic, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Primăria Dej și Școala Gimnazială Specială Dej, au organizat în perioada 1-5 august, prima serie din a doua ediție a taberei „Atelier de Creație – Pintic 2016”. 1389

Timp de 5 zile, peste 20 de copii (8-14 ani) din Pintic și Dej, au avut ocazia să desfăşoare activități de lucru pe ateliere, în cadrul cărora, utilizând diferite tehnici neconvenţionale au realizat icoane pe sticlă, desene, figurine, brațări, obiecte decorative și multe alte lucruri interesante. Tema finală a atelierului a constat în realizarea unui afiș promoțional, care să indemne și alți tineri să participe anul viitor la acest proiect.

1388 1390

1390 1388

La fel ca și ediția precedentă, proiectul întitulat „Atelier de creaţie – Pintic 2016” și-a propus să stimuleze creativitatea copiilor, fără constrângeri, oferindu-le astfel o excelentă ocazie de a-şi pune în valoare imaginaţia şi de a-şi manifesta personalitatea prin artă, sub îndrumarea profesoarelor Claudia Tudoran şi Lavinia Fatol. Lor li s-a alăturat și părintele Arsenie de la Mănăstirea Văd, care i-a învățat pe cei mai mărișori, câteva din tehnicile folosite de iconari, făcând totodată un scurt incurs în istoria picturii icoanelor pe sticlă.

138

De asemenea, așa cum a precizat preotul paroh Sorin Căpâlna, inițiatorul proiectului, o componentă importantă în cadrul programului zilnic, l-a constituit dezvoltarea sentimentului religios al copiilor, aceștia participând în fiecare după amiază la slujba oficiată în biserica din Pintic. Joi seara, în prezența părintelui protopop Ioan Buftea, a primarului Morar Costan și a directorului Școlii Gimnaziale Speciale Dej, prof. Laura Boian, copiii au ascultat cuvântul de învățătură rostit de părintele protopop și au cântat cu toții „ Paraclisul Maicii Domnului”. Cu acest prilej a avut loc și festivitatea de premiere a participanților la ateliere, toți copiii fiind felicitați și recompensați cu diplome și cadouri.

1390 1393

Bucuria copiilor prezenți zilnic la ateliere, prieteniile legate și dorința lor de a reveni și anul viitor la Pintic demonstrează succesul unei inițiative care, fără investiţii costisitoare, poate oferi copiilor posibilitatea de a petrece împreună câteva zile într-o ambianţă plăcută, artistică şi spirituală deopotrivă. Felicitări organizatorilor şi sponsorilor generoşi care au contribuit la succesul actualei ediții și, nu în ultimul rând, enoriașelor parohiei: Anica și Maria Tămaș, Elvira Sileș și Rozalia Tarța, care au adus copiilor, rând pe rând, plăcinte, cozonaci cu nucă și gogoși cu dulceață, pregătite cu mult drag, spre bucuria tuturor.

1389

M.V.

Foto: Asociația „Sfinții Apostoli Luca și Andrei”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*