Programul „Fructe şi lapte în şcoli”, în dezbatere publică

Programul „Fructe şi lapte în şcoli”, în dezbatere publică

Ministerul Agriculturii a lansat astăzi, 18 august, în dezbatere publică proiectul de lege privind distribuirea fructelor, a laptelui şi a produselor lactate în şcoli.lapte

În cele 45 de zile de dezbatere publică, Ministerul Agriculturii aşteaptă propuneri din partea asociaţiilor profesionale din agricultură şi administraţie publică, dar şi de la părinţi, profesori sau elevi.

Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, fiind prevăzuţi anual aproape 7 milioane de euro pentru fructe şi legume şi peste 10 milioane pentru produsele lactate.

Ajutorul UE pentru finanțarea furnizării către copii în instituțiile de învățământ a anumitor produse agricole urmărește să promoveze obiceiuri alimentare sănătoase și consumul de produse locale.

Una dintre noutățile programului o reprezintă faptul că se va pune un accent mai mare pe activități educaționale, cum ar fi vizite ale copiilor la ferme.

Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și Programul de distribuire a laptelui în școli sunt în prezent separate. În baza noului regulament, acestea vor fuziona într-un singur program.

Experiența acumulată a arătat importanța deosebită a continuării și consolidării celor două programe pentru școli, în special în contextul actual caracterizat prin scăderea consumului de fructe și legume proaspete și de produse lactate, îndeosebi în rândul copiilor, precum și prin creșterea numărului cazurilor de obezitate infantilă ca urmare a unor obiceiuri de consum nesănătoase.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*