Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea,  la Bucureşti

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea, la Bucureşti

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea, eveniment organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Arhiepiscopia Bucureştilor, în colaborare cu Patriarhia Română, va avea loc, în perioada 1- 4 septembrie, la Bucureşti.

Potrivit site-ului basilica.ro, care citează un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, la eveniment vor participa 2.500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori.DSC_05161-1

În prima parte a zilelor de 2 şi 3 septembrie, tinerii vor participa la două ateliere de lucru referitoare la importanţa şi activitatea tinerilor în Biserică, acţiuni care se vor desfăşura în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală.

În 3 septembrie, începând cu ora 19,00, la Sala Palatului din Capitală, va avea loc conferinţa cu tema “Iisus Hristos – Bucuria Vieţii”, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Catedrala patriarhală.

În ultima zi a reuniunii, 4 septembrie, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. La finalul slujbei, Întâistătătorul BOR va adresa un mesaj celor prezenţi, iar în încheiere ştafeta evenimentului va fi predată Arhiepiscopiei Iaşilor, viitoarea organizatoare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă “Basilica” al Patriarhiei Române.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*