Vaccinul hexavalent,  achiziţionat în regim de urgenţă

Vaccinul hexavalent, achiziţionat în regim de urgenţă

120 de mii de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea bebeluşilor vor fi achiziţionate în regim de urgenţă de Ministerul Sănătăţii, direct din depozitul producătorului, după ce instituţia a reziliat contractul cu actualul distribuitor. vaccin

Purtătorul de cuvânt, Laurenţiu Colintineanu, a precizat că dozele de vaccin vor ajunge în cabinetele medicilor de familie, cel mai probabil, la începutul lunii viitoare: „Se demarează achiziția în procedură de urgență a celor 120.000 de doze de vaccin care sunt deja în România, în depozitul producătorului. Aşadar, vor primi autorizaţie pentru nevoile speciale, astfel încât să nu mai existe întârzieri mai mult decât există în momentul de faţă la graficul de vaccinări pentru copii. Cel mai scurt termen posibil, conform prevederilor legale, sperăm nu mai mult de începutul lunii septembrie”.

Ministerul Sănătăţii a reziliat contractul pentru că distribuitorul, firma Polisano, avea probleme financiare şi începuse să livreze cu întârziere vaccinurile, a mai explicat Laurenţiu Colintineanu. Vaccinul hexavalent se administrează gratuit prin Programul naţional de imunizare.

rador.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*