Campanie împotriva abandonului școlar

Asociația Filantropia Ortodoxă Dej desfășoară, până în data de 10 septembrie, campania ”Trimite un copil sărac la școală!” având ca scop strângerea de fonduri sau rechizite școlare, pentru micuții care vor să meargă la școală însă, din păcate, situația materială a familiei nu le permite. Campania ”Trimite un copil sărac la școală” s-a născut din constatarea că un număr semnificativ de copii din Municipiul Dej și din localitățile aparținătoare, nu au posibilitatea de a avea un ghiozdan nou și rechizitele necesare pentru a merge la școală și abandonează sistemul de învățământ.

copii

„Ne-am propus să sprijinim cât mai mulți copii și ne asumăm rolul de “părinți” ai acestora, pentru a putea păși în noul an cu fruntea sus. Sunt copiii care merg în prima zi la școală purtându-și câteva caiete într-o sacoșă sau într-un ghiozdan peticit, încercând să ascundă lipsurile materiale ale părinților. Gândindu-ne la potențialul fiecăruia dintre acești copilași de a avea un destin strălucit, nu am putut face altceva decât să le fim sprijin la început de drum. Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate însemna o rază de speranță pentru o întreagă familie. Spiritul de comunitate, adesea promovat de asociația noastră, poate produce minuni într-o societate cu nevoi. Poate nu vei ști niciodată la cine a ajuns caietul sau ghiozdanul dăruit de tine, însă acel copil își va aminti toată viața că cineva i-a fost aproape la început de drum” – scrie pe site-ul Asociației.

Puteți să sprijiniți acest program la Bisericile aparținătoare din Municipiul Dej, la Protopopiatul Ortodox Român Dej, donând în contul nostru: RO31RNCB0108147824550001 sau online în site-ul Asociației.

De asemenea puteți să ne contactați în perioada imediat următoare, deoarece zilele sunt tot mai puține până la începutul școlii, la numărul de telefon 0754611191- Costinel Șoaită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*