O singură viață și două înmormântări!

O singură viață și două înmormântări!

În general, „faptul divers” nu intră în preocupările mele curente, dar o situație rarisimă și demnă de filmele horror, merită a fi consemnată. Mai ales când este și de râsu-plânsu! 1421

S-ar părea că expresia „să ai liniște în mormânt” nu e doar o vorbă aruncată în vânt. În nici un caz pentru Ilona P. din satul Nireș, comuna Mica. Femeia în vârstă de 74 de ani, a decedat duminică seara în Spitalul Municipal Dej și, conform uzanțelor, a fost coborâtă la Morgă, pentru autopsie. Tot aici a ajuns și o altă femeie, de 66 de ani, ai cărei aparținători nu au putut fi contactați imediat.

142181 14169

Luni, fiica Ilonei din Nireș, și-a luat mama acasă pregătindu-se de priveghi și de înmormântarea care urma să aibă loc miercuri. Familia, rudele și cunoștințele au stat la căpătâiul decedatei, după care, a avut loc serviciul religios și despărțirea definitivă de „Ilus neni” (tanti Iluș).

Abia risipite momentele de tristețe că, a venit marea surpriză! Tanti Iluș din mormânt, nu era de fapt tanti Iluș! – avea să afle familia cu stupoare, după ce joi Poliția a venit să facă anunțul, odată cu cercetările de rigoare.
S-a întâmplat că, în timp ce la Nireș satul se pregătea de înmormântare, la Dej, un nepot al celeilalte femei, aflată și ea în așteptare la Morgă să vină să-și ridice mătușa pentru a o duce la Cluj. Mătușă care, altă surpriză, s-a dovedit a nu fi altcineva decât…Ilona P. din Nireș!

Cum a fost posibil ca familia și întreg satul să nu o recunoască pe moartă, rămâne de neînțeles. Iar explicația dată de familie și săteni, cărora „li s-a părut” că persoana din sicriu seamănă cu tanti Iluș, și nu prea, dar s-au gândit că s-o fi schimbat după autopsie, e de-a dreptul hazlie.

14193 141383

Oricum, deloc hazlie este urmarea, căci cazul a intrat în atenția polițiștilor de la Criminalistică, cei de la Medicina Legală procedând astăzi la deshumarea moartei, din cimitirul din Nireș pentru a se putea face schimbul aferent și fiecare dintre cele două familii să-și îngroape propriul mort. Pe cel real!

O altă anchetă urmează să stabilească cine se face vinovat de greșeală, la „eliberarea” cadavrului din Morga Spitalului Municipal Dej, pentru a fi apoi sancționat, probabil pentru neglijență în serviciu.

Video: Alex Prunean, dejeanul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*