Necazuri cu jocurile de noroc…

Necazuri cu jocurile de noroc…

În jur de 98.000 de români de peste 18 ani dintre cei peste 2,4 milioane care au jucat cel puțin o dată în ultimul an au probleme cu jocurile de noroc.Casino

Conform studiului “Pariurile și Jocurile de noroc în România”, realizat de compania GfK România, în ultimul an, 15% din românii cu vârsta de peste 18 ani au practicat cel puțin o dată un joc de noroc, iar 25% dintre bărbații români au jucat măcar o dată jocuri de noroc. Femeile care au încercat jocurile de noroc sunt în procent de 7% din totalul femeilor de peste 18 ani. Jucătorii ocazionali, respectiv cei care au declarat că au practicat cel puțin o dată un joc de noroc în ultimul an, se regăsesc într-o mai mare măsură în orașele mici cu până la 30.000 de locuitori, unde posibilitățile de distracție de orice tip sunt mai limitate.

Potrivit studiului, jucătorii care practică unul dintre jocurile de noroc cu frecvență cel puțin săptămânală sunt preponderent bărbați tineri, necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie și cu un venit mediu pe gospodărie de aproximativ 2.500 lei. Astfel, 32% dintre jucătorii ce practică jocuri de noroc cu frecvență săptămânală au între 18 și 24 de ani. În general, jucătorii cu frecvență săptămânală joacă / pariază pentru distracție și pentru a câștiga bani. Întrebați care sunt motivele de joc, 87% dintre repondenţi au declarat că se simt bine atunci când joacă, în timp ce 74% au afirmat că fac asta și pentru a câștiga bani.

Potrivit psihologilor, unele persoane pot dezvolta un comportament compulsiv în legătură cu jocurile de noroc. Conform rezultatelor studiului GfK, incidența jucătorilor cu probleme în rândul românilor de peste 18 ani este de 0,6%, respectiv 98.000 indivizi. De remarcat că România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu 0,6% din populația de peste 18 ani ca practicanți care au depășit linia divertismentului, în raport cu media europeană, care se situează între 0,5 și 2%.

Asociația Romslot și Romania Bookmakers – patronatul organizatorilor de pariuri din România – derulează în parteneriat programul “Joc Responsabil”, dedicat persoanelor care au depășit linia perceperii jocurilor de noroc drept mijloc de divertisment, propunându-și ca obiective prevenirea, identificarea, evaluarea și asistarea psihologică a jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc. În ultimul an, au apelat la acest program 975 de persoane, 409 persoane s-au programat efectiv și 252 de persoane au mers fizic la cabinet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*