Pelerinaj și oficierea Sfântului Maslu pe Dealul Bacăului

Pelerinaj și oficierea Sfântului Maslu pe Dealul Bacăului

Duminică 11 septembrie, Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II a organizat un pelerinaj pe Dealul Bacău. Sutele de credincioși s-au deplasat în poiană cu autobuze, mașini personale și pe jos.

hpim9459 hpim9554

Aici, în Foișorul din poiana bisericii s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Cercul preoțesc Dej, în frunte cu pr. protopop Ioan Buftea, iar ca invitat, pr. Grigorie Benea de la Mănăstirea Nicula, care a rostit cuvântul de învățătură. Acesta a fost însoțit de tinerii din Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Dej, fiind prezenți de asemenea și autoritățile locale.

hpim9510 hpim9552

Părintele Grigorie Benea a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cruce, arătând că suferințele noastre sunt date de Dumnezeu ca pedeapsă pentru păcatele noastre, dar asumându-ne crucea, ne izbăvim din aceste suferințe.

hpim9579

După ce credincioșii au fost unși cu untdelemn și stropiți cu apă sfințită, au fost invitați să participe la agapa pregătită de Consiliul și Comitetul parohial.

hpim9441 hpim9524

hpim9528 hpim9585

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*