Guvernul vrea să modifice cotele de sănătate

Guvernul vrea să modifice cotele de sănătate

Guvernul ia în calcul să elimine obligaţia ca o persoană care obţine venituri din mai multe surse să plătească la fondul de sănătate pentru fiecare sumă obţinută. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş pe un cont de socializare, în replică la nemulţumirea unui contribuabil. Acesta se plângea că o persoană care are şi salariu şi pensie trebuie să plătească 5,5% din ambele venituri către bugetul de sănătate. sanatate

„Dacă o persoană e pensionară, spre exemplu, dar este şi managerul unei mici firme, trebuie să platească la sănătate de două ori: o data ca pensionar, o data ca manager. De ce ? E vorba de o singura persoana! I se fac prestatii de sănătate duble?”, se plânge contribuabilul pe contul de socializare al premierului. În replică, Dacian Cioloş i-a scris că este într-adevăr vorba despre o aberaţie legislativă pe care Guvernul se gândeşte să o corecteze.

”E o aberație legislativă. Ne gândim să corectăm asta.”, a fost răspunsul lui Cioloș.

Un alt internaut i s-a plâns premierului că, în şcoli, sunt solicitate în continuare copii legalizate ale documentelor, deşi procedura a fost schimbată prin ordin de ministru. Dacian Cioloş l-a îndemnat pe părinte să refuze să dea copie legalizată.

Mai mult, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost pus de premier să verifice de ce direcţiile de sănătate publică cer în continuare copii legalizate pentru obţinerea certificatului de conformitate, deşi Guvernul a schimbat legea.

La sfârşitul lui iunie, Guvernul a adoptat mai multe măsuri prin care a eliminat copiile legalizate ale documentelor, cazierul judiciar pentru obținerea documentelor şi a introdus posibilitatea ca anumite taxe şi amenzi să fie plătite online.

sursa: curentul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*