Dansatorii de la „Latino Angels” la Transylvanian Grand Prix

Dansatorii de la „Latino Angels” la Transylvanian Grand Prix

Pentru un weekend (16-18 septembrie), întreaga suflare a dansului sportiv mondial a fost cu ochii pe Sibiu, pe sala Transilvania, pe Transylvanian Grand Prix, cel mai important eveniment de dans sportiv din România.transylvanian-grand-prix-2016-2-1

Competiția organizată de clubul Fantasy Dance din Sibiu și Academia de Dans Brașov a inclus un Campionat European, competiții World Open Standard și Latino precum și numeroase competiții Open Basic pe categorii de vârstă.

Potrivit oradesibiu.ro, Campionatul European a fost în prim-planul întregului weekend, cu șase perechi profesioniste aliniate la start. Fiecare pereche și-a construit propriul ei „scenariu”, temele fiind extrem de variate. România pornea printre favoriți, cu echipa Andrei Mangra – Elena Duicu. Cei doi au interpretat diverse stiluri de dans într-o temă inspirată din musicalul Grease. Românii s-au clasat însă doar pe poziția secundă, fiind devansați de austriecii Vadim Garbuzov – Katrhin Menzinger. Cei doi au reușit să transpună în dans o adevărată poveste inspirată din actualitate și denumită „I am a refugee”. Costumele, coloana sonoră, dansul amețitor al celor doi au creat o lume complet aparte, mesajul fiind pe deplin apreciat de public, și după câte s-a văzut, și de arbitrii care au jurizat această competiție.

dans

Principalii favoriți la World Open-ul 16-35 de ani, perechea germană Simone Segatori – Annette Sudol, și-a confirmat statutul și a dominat categoria Standard. Cei doi au fost urmați în clasamentul general de cuplul Evgeny Moshenin – Dana Spitsyna și de reprezentanții Germaniei Anton Skuratov – Alena Uehlin. România a reușit un loc șase la această categorie prin perechea Rareș Cojoc – Andreea Matei. Românii au dominat însă clasa latino la aceeași categorie, ocupând primele două locuri prin Paul Moldovan – Cristina Tătar și Alexandru Miculescu – Andra Păcurar.

Clubul dejean „Latino Angels” a fost prezent în competiție cu 5 perechi, calificându-se în finale și semifinale.

latino

Astfel, la categoria 6 – 9 ani standard perechea Szabo Gabriel – Lechințan Mara – medalii de bronz (loc 3);

Szabo Gabriel – Lechințan Mara la 10 – 11 ani standard – finaliști;

Kis Robert – Suciu Adriana la 12 15 ani standard basic – medalii de aur (loc 1);

Kis Robert – Suciu Adriana la clasă D 12 -13 ani – loc 4;

Pop Raul – Cozmuță Andreea – finaliști

Pop Bogdan – Rafa Mădălina și Mathe Florin – Forț Alexandra – semifinaliști la categoria 10 -11 ani. latino2

Următoarea ediție a Transylvanian Grand Prix va avea loc în 15-17 septembrie 2017. Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv și Federația Mondială de Dans Sportiv – divizia de profesioniști.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*