Promenada inimilor, ediția 2016

Promenada inimilor, ediția 2016

Rotary Club Dej și Primăria Municipiului Dej a organizat și în acest an o acțiune în cadrul proiectului „Promenada Inimilor”, care își propune să încurajeze cetățenii să facă mișcare, ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare. Acțiunea face parte dintr-un amplu program implementat de District 2241 Rotary România și Republica Moldova împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii.

pr-1 pr-2

Anticipând Ziua Mondială a Inimii, care este marcată în fiecare an pe data de 29 septembrie, actuala ediție, a IV – a a „Promenadei Inimilor” s-a desfășurat duminică, 25 septembrie, pe un traseu accesibil cu lungimea de 2.2 km, din Piața Bobâlna, până în Parcul Mare, străbătând câteva din străzile orașului.

promenada-1 pr-3

„Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunităţii locale ne ajută să o protejăm mai bine. Noi cei din Rotary suntem dedicaţi comunităţii în care trăim, iar acum avem din nou ocazia să arătăm acest lucru, printr-un proiect al întregului District. Prin urmare, i-am invitat pe dejeni să vină alături de noi la o plimbare pe care pot s-o repete oricând în beneficiul sănătății lor” – a fost invitația lansată de rotarieni și de Geanina Gavriș, președintele Rotary Club Dej. O invitație la care au răspuns numeroși cetățeni, alegând să parcurgă un traseu lejer, alături de rotarieni, de primarul Costan Morar, de consilieri locali, tinerii de la Interact Club Dej și toți cei care au mai participat și la edițiile anterioare.

pr-5 pr-6

Inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” s-a bucurat de succes și în România, unde programul a fost lansat în 2013.

promenada

Foto: Maria Ana Dimitriu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*