Se redeschid centrele de performanţă „Hai la Olimpiadă!” din Cluj-Napoca

Se redeschid centrele de performanţă „Hai la Olimpiadă!” din Cluj-Napoca

Programul „Hai la Olimpiadă!”, iniţiat de Fundaţia eMAG şi sprijinit de BCR, îşi redeschide centrele de pregătire, gratuită, pentru performanţă, din Cluj-Napoca şi din restul oraşelor din ţară. În acelaşi timp, programul îşi extinde reţeaua în Baia Mare, Oradea şi Piatra Neamţ şi ajunge în acest an şcolar la un număr de 20 de centre, în 10 oraşe din România.centre-olimpiada

Conform celor anunţate de reprezentanţii fundaţiei, elevii clujeni care au rezultate bune la matematică sau la informatică, dar şi la concursurile şcolare, îşi pot duce pasiunea la următorul nivel şi se pot înscrie online, pe adresa http://hailaolimpiada.ro, la testările pentru selecţia în centrele de pregătire pentru performanţă „Hai la Olimpiadă!”.

Data, ora şi locul testărilor la matematică şi informatică vor fi actualizate permanent pe pagina web a programului „Hai la Olimpiadă!”.

„Hai la Olimpiadă!” este un program iniţiat de Fundaţia eMAG, în 2012, în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care îi pregătesc să facă performanţă la matematică, informatică şi fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanţă şi cele mai importante concursuri pentru elevi.

În anul şcolar 2015-2016, în centrele de performanţă din Bucureşti, Constanţa, Buzău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Timişoara s-au pregătit săptămânal 1.882 de elevi, sub îndrumarea a 154 de profesori.

„În centrele de pregătire pentru performanţă «Hai la Olimpiadă!», pregătirea elevilor este asigurată de cei mai buni profesori din oraş. Continuăm să punem în valoare comunitatea dascălilor dedicaţi, care pot să ghideze copiii pentru întrebările lumii de mâine. Cursurile în centre sunt gratuite şi, pentru a putea participa la ele, elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile şcolare participă la o testare. În acest an şcolar suntem prezenţi în 10 oraşe şi ne-am propus ca, până în 2020, să avem astfel de centre în cel puţin 30 de oraşe din ţară şi să ajungem la cel puţin 5.000 de copiii care pot şi vor să se pregătească la un nivel peste medie”, declară preşedintele Fundaţiei eMAG pentru Educaţie, Tudor Vlad.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*