Poliția Română vrea un sistem de recunoaștere facială la nivel național

Poliția Română vrea un sistem de recunoaștere facială la nivel național

Poliția Română vrea să implementeze până la sfârșitul anului un sistem IT de recunoaștere facială a persoanelor, destinat activităților criminalistice de achiziție, comparare și verificare a imaginilor digitale faciale ale suspecților, condamnaților, persoanelor cu identitate necunoscută, persoanelor dispărute și cadavrelor cu identitate necunoscută într-o bază de date cu fotografii faciale organizată la nivelul Poliției Române, arată datele publicate marți, în Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Soluția IT va trebui să permita identificarea persoanelor din imagini, chiar dacă acestea poartă cagulă sau burka.camere-de-supraveghere

Sistemul va permite introducerea/preluarea de imagini faciale digitale în/din baza de date organizată la nivelul Poliției Române și va permite căutări/verificări/comparații ale acestora cu cele provenite din diferite surse (CCTV, webcam, telefoane mobile, ATM cam etc.) realizând recunoașterea persoanelor.

Poliția Română a demarat o licitație deschisă pentru implementarea unui sistem informatic numit NBIS (Național Biometric Identification System), contract cu o valoare estimată cu TVA de peste 5,1 milioane lei (peste 1,1 milioane de euro), potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Sistemul informatic NBIS (National Biometric Identification System) va fi implementat pe o infrastructură hardware și software, în Data Center-ul IGPR. Furnizorul va fi responsabil atât de configurarea infrastructurii, cât și de integrarea infrastructurii rezultate în serviciile de infrastructură funcționale la nivelul IGPR (servicii de monitorizare sistem, servicii de mesagerie și notificări, Active Directory etc.)

Perioada de implementare/de execuție a contractului va fi de maxim 45 de zile calendaristice din momentul semnării acestuia, dar nu mai târziu de 20 decembrie 2016.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 28 octombrie 2016. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 noiembrie 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*