Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie, pentru zece profesori şi antrenori

Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie, pentru zece profesori şi antrenori

mol_mentor Fundaţia pentru Comunitate a anunţat, miercuri, de Ziua Educaţiei, o nouă ediţie a Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. În cadrul programului, lansat prima dată în 2010, anual sunt premiaţi 10 profesori şi antrenori, premiul constând într-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemţoi, şi suma de 8.000 de lei.

Conform organizatorilor, Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie se acordă „acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii paşi, al căror devotament şi entuziasm au contribuit esenţial la dezvoltarea şi punerea în valoare a lor; acelor profesori, antrenori, mentori care au reuşit şi reuşesc să stimuleze copii talentaţi, care îi pregătesc pentru a face faţă competiţiilor, care caută în permanenţă posibilităţile lor de dezvoltare; acelor profesori, antrenori, mentori a căror excelenţă educativă a condus generaţii întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale”. trofeu

Cei care cunosc astfel de profesori, antrenori, mentori, sunt invitaţi să îi nominalizeze pentru Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie.

Pot fi nominalizaţi profesori, antrenori, pedagogi: „care pregătesc, învaţă, educă, ajută copii şi tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extraşcolară a acestora, care sprijină cu devotament şi cu eficienţă lansarea lor pe drumul succesului; care sunt capabili să acorde o atenţie sporită acelor copii sau tineri a căror situaţie familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes; care au înfiinţat unele foruri (competiţii, întâlniri, cercuri, cluburi, asociaţii, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor; care prin calităţile lor umane şi profesionale au câştigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunităţii locale şi a specialiştilor din domeniul lor de activitate”.

Nominalizările pot fi făcute de orice persoană, atât în nume propriu, cât şi în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conţină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa poştală, e-mail, telefon, numele instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea), precum şi o justificare care să conţină cele mai importante rezultate obţinute de copiii şi tinerii pregătiţi de el şi momentele de vârf ale carierei sale. Nominalizarea trebuie să contureze atât calităţile profesionale cât şi pe cele umane ale persoanei propuse. De asemeni, trebuie să conţină şi coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poştală, e-mail, telefon), pentru ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie, pentru informaţii suplimentare. Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare de pe site-ul Fundaţiei (www.pentrucomunitate.ro). Nominalizările se trimit prin poştă, la adresa Fundaţiei Pentru Comunitate (400603 Cluj, Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 77, et. I, The Office C, – pe plic se menţionează: Premiul Mentor), sau prin e-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro.

Dintre cei nominalizaţi, Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii şi ştiinţelor, care vor obţine Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă şi o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Termenul limită până la care se pot face nominalizările este 31 decembrie 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*