Spitalului Regional de Urgență se mută de la Apahida, la Florești

Spitalului Regional de Urgență se mută de la Apahida, la Florești

În cursul zilei de miercuri, 5 octombrie 2016, Consiliul Județean Cluj a primit o solicitare oficială din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice privind transmiterea, din domeniul public al județului Cluj și administrarea Consiliului Judeţean în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Sănătății, a terenului de 144.000 metri pătrați de pe teritoriul comunei Florești, str. Avram Iancu nr. 370-374, în vederea edificării viitorului Spital Regional de Urgență Cluj.floresti-cluj

„Susţinem cu toată convingerea şi prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie acest demers, mai mult decât benefic şi salutar, al construirii la Cluj, din fonduri europene, a Spitalului Regional de Urgenţă. Tocmai de aceea, voi răspunde cu maximă promptitudine acestei solicitări, sens în care voi convoca, în regim de urgenţă, o ședință în cadrul căreia Consiliul Județean să aprobe trecerea acestui teren în domeniul public al statului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Reamintim în acest context faptul că, în calitate de unic beneficiar al axei prioritare 8, obiectivul specific 8.2. „Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență” POR 2014-2020, Ministerul Sănătății intenționează ca, alături de Cluj, să mai edifice încă două spitale regionale de urgență la Craiova și Iași. În acest sens, Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană alocarea unei sume totale de 150 de milioane de euro.

Biroul de presă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*